Ami a skótok számára a whisky, a franciák számára a konyak, az Kecskemétnek a világ számos táján ismert és méltán kedvelt Kecskeméti barackpálinka. E vidéken nagy hagyománya van a barackpálinka főzésnek, írásos emlékek már a XVIII-XIX. századfordulótól említik, de a kecskeméti Fütyülős barackpálinka, melyet először a Zwack család készített (s mely a jellegzetes hosszú nyakú üvegéről kapta nevét) az 1930-as évek közepén vált világszerte ismertté.
A brit trónörökös, Edward walesi herceg, 1936-os magyarországi látogatása alkalmával megkóstolta és megszerette, majd egész életében kedvelte a kecskeméti barackpálinkát. “Szódával jobb, mint a whisky, teával jobb, mint a rum” – mondta a hagyomány szerint.
A Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra látogatásának első állomása a régi pálinkafőzde, amely a huszadik század elején épült és ma már ipartörténeti emlék. Itt tekinthetik meg látogatóink a főzde és a család történetéről készült rövidfilmünket. Következő állomásunk az 1996-ban épült új pálinkafőzdénk, ahol a legkorszerűbb gyümölcspárlat fermentációs és desztillációs folyamatokat ismerheti meg a látogató. A gyümölcs ellenőrzött és szabályozott körülmények között, húsz hatalmas, 8,5 méter magas, rozsdamentes erjesztő tartályban erjed. Palackozó üzemünkben a kézi és gépi palackozás folyamatát tekinthetik meg látogatóink, a gyárlátogatás csúcspontja pedig kóstoló termünkben a pálinkák szakszerű megkóstolása.
A pálinkatúra utolsó állomása a múzeum kis üzlete, ahol a látogatók kedvükre vásárolhatnak a Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra és a Zwack Unicum Nyrt. által kínált széles ital– és ajándékválasztékból. Látogasson el hozzánk, legyen vendégünk a pálinkatúrán és ismerje meg prémium párlatainkat!