KALUMBA

A Zwack család több mint 200 éves gyógy – és fűszernövény tapasztalattal rendelkezik. Folyamatos kutatómunkájuk során fedezték fel Madagaszkár gazdag gyógy – és fűszernövény kultúráját, amely a Kalumbát ihlette. Madagaszkár a világ egyik legrégebbi szigete, a mai napig egyedi flórával és faunával, élővilága 90%-a kizárólag a szigeten őshonos.

A Kalumba Madagascar Gin nevét a világon elsők között feljegyzett gyógynövényről, a kalumbagyökérről kapta. Négy termékváltozatban készül:

KALUMBA MADAGASCAR SPICED GIN

A Kalumba Spiced egy újgenerációs fűszeres gin, tölgyfahordóban, aszalt fügén érlelve. Egyedi karakterét a tizenhétféle Madagaszkárról és Afrikából származó, vadon termő fűszernövény adja. Fogyasztását magában, behűtve vagy jégre töltve gyömbérrel ajánljuk.

KALUMBA MADAGASCAR WHITE GIN

A Kalumba White egy rendkívül tiszta dry gin, amelyben a citrusos íz – és illatjegyek dominálnak, amelyet kubebabors és citromnád felhasználásával érjük el. Ízében a citrusok mellett kifinomult fűszeresség is megmutatkozik borókás jegyekkel. Fogyasztását jégre töltve gin tonikként ajánljuk.

A márka védjegyévé Madagaszkár szigetének ikonikus állataként ismert gyűrűsfarkú maki (lemúr) vált.

2019-ben a Kalumba ezüstérmes lett az Angliában megrendezett Nemzetközi Bor és Párlat versenyen (IWSC).

2020-ban pedig a WSA (World Spirits Award) versenyen a gin kategóriában nyert arany érmet.

KALUMBA MADAGASCAR MANGO GIN

A Kalumba Madagascar Mango Gin, trópusokat idéző gin a mangó és rózsabors természetes ízével.

KALUMBA MADAGASCAR BLOOD ORANGE GIN

A Kalumba Madagascar Blood Orange Gin, friss, citrusos gin a vérnarancs természetes ízével és mirtusz párlattal.

2023-ban az Inno D’or versenyen az ‚Év innovciója’ díjat nyerte ital kategóriában a két új íz.

KALUMBA MADAGASCAR MARACUJA GIN

Kalumba Madagascar Ginek a világ egyik legnagyobb szigetéről, Madagaszkárról származó, gyógy- és fűszernövények felhasználásával készülnek. Ezek a növények teszik a Kalumbát igazán kiemelkedővé.

A Kalumba ginek a Zwack több mint kétszáz éves gyógy- és fűszernövény szakértelmét felhasználva, tradicionális módszerekkel, kis tételben kerülnek lepárlásra.

A maracuja a trópusok rejtett kincse, egzotikus ízvilága madagaszkári vad fűszerekkel egészül ki, melyet a citromfű tesz teljessé. A végeredmény egy felfedezésre váró gin!

Fogyasztását gin tonikként ajánljuk.

 

KALUMBA MARACUJA GIN TONIK

Így ajánljuk:

  • sok jég
  • 4 cl Kalumba Maracuja Gin
  • tonik
  • egy szelet citrom vagy lime
  • díszítésként borókabogyó

 

  • Alkoholfok: 37,5%
  • Kiszerelések: 0,7l
FacebookInstagram