A Zwack család több mint 200 éves gyógy – és fűszernövény tapasztalattal rendelkezik. Folyamatos kutatómunkájuk során fedezték fel Madagaszkár gazdag gyógy – és fűszernövény kultúráját, amely a Kalumbát ihlette. Madagaszkár a világ egyik legrégebbi szigete, a mai napig egyedi flórával és faunával, élővilága 90%-a kizárólag a szigeten őshonos.
A Kalumba Madagascar Gin nevét a világon elsők között feljegyzett gyógynövényről, a kalumbagyökérről kapta. Négy termékváltozatban készül:
KALUMBA MADAGASCAR SPICED GIN
A Kalumba Spiced egy újgenerációs fűszeres gin, tölgyfahordóban, aszalt fügén érlelve. Egyedi karakterét a tizenhétféle Madagaszkárról és Afrikából származó, vadon termő fűszernövény adja. Fogyasztását magában, behűtve vagy jégre töltve gyömbérrel ajánljuk.
KALUMBA MADAGASCAR WHITE GIN
A Kalumba White egy rendkívül tiszta dry gin, amelyben a citrusos íz – és illatjegyek dominálnak, amelyet kubebabors és citromnád felhasználásával érjük el. Ízében a citrusok mellett kifinomult fűszeresség is megmutatkozik borókás jegyekkel. Fogyasztását jégre töltve gin tonikként ajánljuk.
A márka védjegyévé Madagaszkár szigetének ikonikus állataként ismert gyűrűsfarkú maki (lemúr) vált.
2019-ben a Kalumba ezüstérmes lett az Angliában megrendezett Nemzetközi Bor és Párlat versenyen (IWSC).
2020-ban pedig a WSA (World Spirits Award) versenyen a gin kategóriában nyert arany érmet.
KALUMBA MADAGASCAR MANGO GIN
A Kalumba Madagascar Mango Gin, trópusokat idéző gin a mangó és rózsabors természetes ízével.
KALUMBA MADAGASCAR BLOOD ORANGE GIN
A Kalumba Madagascar Blood Orange Gin, friss, citrusos gin a vérnarancs természetes ízével és mirtusz párlattal.
2023-ban az Inno D’or versenyen az ‚Év innovciója’ díjat nyerte ital kategóriában a két új íz.
KALUMBA MADAGASCAR MARACUJA GIN
A Kalumba Madagascar Ginek a világ egyik legnagyobb szigetéről, Madagaszkárról származó, gyógy- és fűszernövények felhasználásával készülnek. Ezek a növények teszik a Kalumbát igazán kiemelkedővé.
A Kalumba ginek a Zwack több mint kétszáz éves gyógy- és fűszernövény szakértelmét felhasználva, tradicionális módszerekkel, kis tételben kerülnek lepárlásra.
A maracuja a trópusok rejtett kincse, egzotikus ízvilága madagaszkári vad fűszerekkel egészül ki, melyet a citromfű tesz teljessé. A végeredmény egy felfedezésre váró gin!
Fogyasztását gin tonikként ajánljuk.
KALUMBA MARACUJA GIN TONIK
Így ajánljuk:
- sok jég
- 4 cl Kalumba Maracuja Gin
- tonik
- egy szelet citrom vagy lime
- díszítésként borókabogyó
- Alkoholfok: 37,5%
- Kiszerelések: 0,7l